сряда, 31 декември 2008 г.

Български вариант на Направи си сам у дома

Български вариант на Направи си сам у дома.

Като прочетох статията за първи път се изумих. Така де, знам че българина е изобретателен ама чак пак толкова. И все пак много бих искал да знам дали работи. Ако някой го пробва моля да напише некой друг коментар. Благодаря предварително.

Да си направим "Touchpad" от подръчни материали

За целта ще ни трябват само няколко неща:1. Ножица или макетно ножче

2. Тиксо или хартиена лепенка

3. Кашони

4. Web-камера

5. Тънък лист хартия (бял)По принцип, би трябвало да се прави с един кашон, който да е достатъчно висок, но тъй като аз нямах под рака (а едва ли и вие ще намерите), използвах два по-малки кашона от обувки.Да започваме :)Първо изрязваме дупка в долната част на единия кашон (ако имате два кашона с различна големина, нека дупката в по-големия да е с големината на по-малкия, така че кутиите да влизат една в друга).

Изрежете долната част на втория кашон.Сега ги поставете един в друг и ги залепете с лепенката (тиксото).В долната кутия пробийте отвор с големината на USB буксата на камерата.Върху горната кутия поставяте листът хартия и отново залепяте с лепенката (постарайте се да е хубаво изпънат и здраво залепен, защото после ще го докосвате с пръсти).Последната част е поставянето на камерата. Тя трябва да е в средата на капака на долната кутия и да е насочена нагоре към вътрешната страна на листа.Прекарвате кабела на камерата през отвора и поставяте долния капак.Вуала! И всичко е готово.

Орифиналния текст можете да откриете на www.make-bg.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар